دنیای وب پر از مقالهها و مطالبی است که سعی در توضیح سئو (SEO) یا همان بهینهسازی موتورهای جستجوگر دارند.
مقالاتی که گاهاً متفاوتند و از اصطلاحات گیجکنندهای مانند “ایجاد لینک”، “محتوای با کیفیت” و غیره استفاده میکنند. اکثر آنها نیز با این جمله تمام میشوند: در صورت نیاز به سئو با ما تماس بگیرید!
اما نگران نباشید، اینبار مقاله درستی را باز کردهاید.
این مقاله به شما کمک میکند که سئو (SEO) را درک کنید. بله، اگر به سئو نیاز دارید، زمانی را برای مشاوره با متخصصان ما در نظر بگیرید زیرا این کار ما است، اما قصد ما این است که بعد از درک کامل سئو (SEO) یا همان بهینهسازی موتورهای جستجوگر و مزایای آن برای تجارت خود، تصمیم به انجام آن بگیرید.
در ادامه ما با توضیح مطالبی بدیهی شروع میکنیم و اگر مایلید یکبار برای همیشه سئو (SEO) را بیاموزید، بهتر است ما را همراهی کنید.
موتور جستجو چیست؟
برای درک بهینهسازی موتورهای جستجو، ابتدا باید آنها را به خوبی بشناسید.
بدون شک گوگل (Google) را همه میشناسید و احتمالاً با یاهو (Yahoo) و بینگ (Bing) نیز آشنا هستید. شاید حتی نام یادندکس (Yandex) را نیز شنیده باشید.
اینها همان “موتورهای جستجو” میباشند. شما به این سایتها میروید، موردی را تایپ میکنید و درباره آن اطلاعاتی بدست میآورید.
اغلب، این کار را به صورت خیلی ساده تصور میکنید و آن را مانند کارهای روزمره انجام میدهید. زمانیکه میخواهید یک کافه محلی پیدا کنید، به سادگی با گوگل یا سیری صحبت میکنید و میگویید “کافه نزدیک من کجاست؟” و وقتی میخواهید آبوهوا یا وضعیت یک پروازها را بدانید، بلافاصله جواب خود را میگیرید.
آیا تا به حال فکر کردهاید که Google چگونه کار میکند؟ چگونه متوجه میشود که منظور شما چیست و تقریباً هر بار جواب درست را به شما میدهد؟
این سؤال ساده با یک جواب بسیار پیچیده همراه است. قابل درک است که گوگل، دستورالعمل (الگوریتم) پیدا کردن جوابهای صحیح را حفظ کرده است.
ما میتوانیم موتورهای جستجو مانند Google را با یک کتابخانه جاندار و بسیار باهوش مقایسه کنیم. اما چگونه میتوان در این کتابخانه با وجود میلیونها کتاب، کتاب مورد نظر خود را در مدتی کوتاه پیدا کنید؟
ممکن است فکر کنید به سادگی! کتابها بر اساس دستهبندیها، طبقهبندی شدهاند و دارای شابک میباشند. درست مانند وبسایتها، رسانههای اجتماعی و تقریباً هر آنچه که در دنیای وب وجود دارد که طبقهبندی میشود تا یک کتابخانهی غنی را بهوجود آورد.
ماموریت Google دقیقاً همین است: “سازماندهی اطلاعات جهان و در دسترس قرار دادن آن اطلاعات، برای همگان.”
موتورهای جستجو چگونه بر کسبوکار شما تأثیر میگذارند؟
موتورهای جستجو، وبسایت شما را اسکن میکنند. سپس آن را با توجه به مطالبی که در آن وجود دارد، طبقهبندی میکنند.
اینجاست که تأثیر موتورهای جستجوگر بر روی کسبوکار شما آغاز میشود.
اگر افراد به جستجوی مواردی بپردازند که با کسبوکار شما مرتبط باشد و اگر وبسایت شما به اندازه کافی درباره موضوع سرچ شده مطلب داشته باشد، ممکن است در نتایج جستجو ظاهر شوید.
به عنوان مثال، اگر تیشرت میفروشید، زمانیکه افراد تیشرتهای فروشی را تایپ میکنند، وبسایت شما ممکن است در نتایج جستجو ظاهر شود. باز هم تکرار میکنیم که ممکن است.
زمانی این موضوع اهمیت پیدا میکند که شما درمیابید، حضور شما در صفحات اول گوگل، فروشتان را بالا میبرد و سود به همراه دارد.
حال مشکل از جایی شروع میشود که متوجه میشوید شما در این عرصه تنها نیستید و افراد بیشماری وجود دارند که مایلند تیشرت بفروشند و رقبای شما به حساب میآیند.
بنابراین باید به این فکر باشید که از آنها پیشی بگیرید و خود را مطرح کنید.
حال چگونه میتوانید وبسایت خود را در لیست برتر (صفحات اول) گوگل جا دهید؟ پاسخ این سؤال یک کلمه است: سئو.
بله با استفاده از سئو میتوانید سایت خود را در صفحات ابتدایی گوگل قرار دهید.
این همان چیزی است که بهینهسازی موتور جستجو نامیده میشود.
امروزه شرکتها انواع و اقسام روشهای سئو (SEO) را امتحان میکنند تا بتوانند در صفحات اولیه سرچ گوگل جایگاهی داشته باشند. تعدادی از آنها موفق میشوند و بعضی دیگر برای مدت کوتاهی در صفحات اول قرار میگیرند و سپس جایگاهشان را از دست میدهند.
عدهای دیگر از روشهای سئوی سیاه استفاده میکنند و وارد پنالتی گوگل میشوند.
اما به طور کلی، بهینهسازی موتورهای جستجو برای این است که موتورهای جستجوگر بتواند دقیقتر و سادهتر وبسایت شما را طبقهبندی کنند.
در حال حاضر گوگل (Google)، پرکاربردترین موتور جستجوی جهان است، بنابراین به عنوان معیار، مورد استفاده قرار میگیرد. الگوریتمهای جستجوی گوگل (Google) به طور مداوم در حال پیشرفت میباشند تا بتواند بهصورت دقیقتر این طبقهبندی را انجام دهند.
در واقع گوگل (Google) بیش از 200 عامل مختلف را در نظر میگیرد تا مشخص کند که سایت شما در کجا قرار دارد. پس نمیتوانید سئو را دست کم بگیرید. چند وقتی است که گوگل (Google) از هوش مصنوعی نیز استفاده میکند.
بیشتر بخوانید: هرآنچه که باید درباره اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ بدانید
چگونه میتوانید وبسایت خود را سئو (SEO) کنید؟
سؤالی که بهوجود میآیند این است که :«چگونه میتوانید وبسایت خود را با این ۲۰۰ فاکتور هماهنگ کنید؟»
اینجاست که کار، کمی مشکل میشود.
عاقلانهترین رویکرد برای بهینهسازی موتور جستجو شامل دو اصل کلی است:
1. شناخت دقیق مخاطبان و اهمیت دادن به آنها
شما باید مشتریهای خود و نحوه جستجوی آنها در موتورهای جستجو را به خوبی بشناسید. با شناخت این مهم، میتوانید اصطلاحات دقیقی که سرچ میکنند را بشناسید و از آن عبارات استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که گوگل (Google) یک کتابدار است که میخواهد به شما کمک کند تا کتاب مورد نظر را زودتر بیابید و هدفش اسن نیست که کتاب خاصی را تبلیغ کند!
بنابراین، شما باید فرآیندهای فکری و زبان را بهخوبی بشناسید.
وبسایت شما و محتوای آن باید نیاز مخاطبان را به روشی به یاد ماندنی برآورده کند. اگر وبسایت خود را در حد کتاب “رکوردهای جهانی گینس” بینظیر و جذاب میدانید، مطمئن باشید که در نتایج جستجوی موتور جستجو رتبه خوبی کسب میکنید.
برای اینکار به متخصصانی نیاز دارید تا بتوانند محتوا را آنگونه که خوراک مخاطب شما است، تولید کنند. بله؛ تولید کنند زیرا محتوای کپی شده به هیچکار نمیآید و هیچ سودی برای مخاطب و شما ندارد.
علاوه بر اینکه باید در تولیدی بودن مطالب وسواس بهخرج دهید، باید حواستان باشد که مطالب تازه و بهروز را به مخاطب ارائه دهید.
مقالات شما باید جذابیت، تازگی، سادگی و مفید بودن را یکجا داشته باشد.
همچنین سایت شما باید کاربرپسند باشد. بهگونهای که کاربران بتوانند به راحتی هرآنچه را که میخواهند در سایت بیابند.
اگر به دنبال یک محصول خاص و یا مقالهای مشخص هستند، نباید اجازه دهید زمان زیادی را برای یافتن آن صرف کنند و بهتر است با یک سرچ ساده و کلیک بتوانند آن را در اختیار داشته باشند.
در نهایت فراموش نکنید که وبسایت شما باید متمرکز بر مخاطبان شما و خواستههای آنها باشد، نه آنچه شما فکر میکنید که مخاطبان به آن نیاز دارند.
برای دانستن این موضوع نیز باید حوزه کسبوکار خود را به صورت دقیق بشناسید و در مورد آن تحقیق کنید.
2. تراز کردن هدف وبسایت خود با هدف گوگل (Google)
گوگل (Google) به دنبال اطلاعات مفید است. بنابراین، وبسایت شما نباید فقط زیبا و جذاب باشد. وبسایت شما باید ترکیبی از زیبایی و سودمندی باشد تا بتواند افراد را درون خود نگه دارد.
گوگل (Google) متوجه میشود که مخاطبان چه مدت در سایت شما وقت میگذرانند و این عاملی است که باعث رتبهبندی وبسایت شما میشود.
بنابراین اگر به جذاب کردن وبسایت خود برای کاربران توجه میکنید، حواستان باشد که از محتوای مفید غافل نشوید. اینکه مطالبی طولانی داشته باشید تا بتوانید مخاطبان را زمان بیشتری در سایت نگه دارید یک ترقند خوب است. اما به شرطی که مطمئن باشید افراد تا انتها مطالبتان را میخوانند.
عناصر اصلی سئو (SEO) کدامند؟
۱- لینکسازی
فراموش نکنید که افرد باید سایت شما را بشناسند. این موضوع تنها زمانی امکانپذیر است که سایتهای دیگری وجود داشته باشند که شما را به دیگران معرفی کنند.
لینکسازی داخلی و خارجی دو مقوله جداگانه است که در یک مقاله دیگر به آن میپردازیم.
۲- سرعت سایت
تاکنون بر روی یک وبسایت کلیک کردهاید که سریع بارگیری نشود؟ قطعاً بعد از چند ثانیه برای یافتن وبسایت دیگری کلیک کردهاید.
اینکه افراد در سایت شما زمان زیادی را سپری کنند تا بتوانند یک صفحه را باز کنند و یا بیش از چند ثانیه منتظر بمانند تا سایت شما بارگزاری شود، نشانه خوبی نیست. بیشتر افراد در همین مدت سایت را ترک میکنند.
در یک تحقیق بررسی کردهاند که اگر زمان بارگذاری سایت بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، نیمی از مخاطبان از دست میروند. همین امر تاثیر منفی در رتبهبندی سایت شما دارد.
بنابراین علاوه بر جذابیت ظاهری و محتوا، خوب است که حواستان به سرعت بارگزاری سایت نیز باشد.
۳- طراحی ریسپانسیو
این مورد به معنای هماهنگی با نسخه موبایل است. دقت کنید که امروزه افراد از تلفنهای همراه برای وبگردی استفاده میکنند.
بنابراین باید سایت شما با نسخه موبایل، هماهنگی داشته باشد. عکسها به درستی نشان داده شود و ایرادی در قالب سایت پیش نیاید.
۴- اعتبار و سابقهکاری
گوگل (Google)، همچنین سابقه حضور شما در حوزه فعالیتتان را میسنجد. بنابراین اگر سایتی در زمینه با کسبوکارتان دارید که قدیمی است اما محتوا یا قالب جذابی ندارد، سعی کنید همان را ارتقا دهید.
به طور کلی، هرچه سایت شما قدیمیتر باشد، از جایگاه بهتری برخوردار خواهید شد.
چگونه انجام سئو (SEO) را آغاز کنید؟
یک عامل اصلی در تعیین رتبه شما در صفحات گوگل (Google) وجود دارد و این است که شما به شغل خود چقدر علاقهمند هستید و چگونه این موضوع را به صورت آنلاین منعکس میکنید.
اینکه شما چگونه بر روی مشتریان خود متمرکز شوید و حضورشان را در سایت به یک تجربه به یاد ماندنی برای آنها تبدیل میکنید.
اینها شما را در مسیر صحیح به سمت سئو (SEO) موفق سوق میدهد. شما برای انجام سئو میتوانید از متخصصان این حوزه کمک بگیرید زیرا همانطور که توضیح دادیم کار سادهای نیست و نیاز به علم و مهارت دارد.
علاوه بر این، الگوریتمهای گوگل دائما تغییر میکند و ممکن است از جریان جا بمانید.
در قدم اول سایت شما نیاز به یک وبلاگ دارد. شما میتوانید به سؤالاتی که ممکن است برای مخاطبان در زمینه با کسبوکار شما پیش بیاید پاسخ و یا اینکه مطالبی آموزشی را در سایت قرار دهید.
پاسخ دادن به پرسش مخاطبان، میتواند به عنوان مقاله در وبلاگ قرار گیرد.
بعد از راهاندازی وبلاگ، میتوانید از متخصصان سئو کمک بگیرید تا محتوای مناسب و سئو شده را در اختیار شما بگذارند و بدین ترتیب میتوانید به مرور زمان سایت خود را در رتبههای اول جستجو، مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: اهمیت ترکیب بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی
نتیجهگیری
مانند هرکار دیگر، برای سئوی موفق، به پشتکار نیاز است. شما نمیتوانید یک ماه بر روی سئوی سایت کار کنید و انتظار معجزه داشته باشید.
زیرا سئو (SEO) امری زمانبر است. البته از طریق سئوی کلاهسیاه که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم ممکن است این اتفاق بیوفتد اما ارزش را ندارد.
برای دستیابی به موفقیت در سئو (SEO) باید به همه عوامل شناختهشده به شیوهای متوازن توجه کنید.
موفقیت در سئو نیاز به توجه مداوم و دقیق دارد و شما باید اطلاعاتتان را بهروز نگه دارید.
امیدواریم که این مقاله به شما در زمینه درک مفهوم سئو کمک کرده باشد. در آینده مقالاتی را برای توضیح بهتر و کاملتر مفاهیم مربوط به سئو و روشهای آن در اختیار شما قرار میدهیم.